BELANGRIJKE INFORMATIE OVER SPINNEN IN HUIS

Gemiddeld bevat een huis 1500 spinnen. Vooral in juni en september tref je de meeste spinnen aan in huis. Het najaar vormt daarbij het toppunt: de volwassen geworden mannetjes gaan dan op zoek naar de vrouwtjes om te paren. Geen wonder dat de spinnen in die periode uit hun schuilplaatsen komen en door je huis paraderen.

Nog meer cijfers? Krijg alvast de kriebels, want een Engelse studie telde 130,8 spinnen per m² weiland oftewel meer dan 130 miljoen per km².

Schuilplaatsen van spinnen binnenshuis
Waar verschuilen die beestjes zich binnen dan? Overal eigenlijk…

  • Op zolder
  • In de kelder
  • Achter valse plafonds
  • Achter plinten
  • Holle ruimtes in huis
  • In afvoerbuizen
  • Achter het fornuis in de keuken

Niet alle spinnen houden van hetzelfde klimaat. Sommigen hebben een voorkeur voor droge zolders, andere spinnen bevinden zich liever in een vochtige kelder. Spinnen eten insecten, dus op plekken waar zich veel insecten bevinden kunt u ook spinnen verwachten. Insecten vindt u vooral op die plaatsen in huis waar u niet zo vaak komt: op zolder en in de kelder dus, maar ook achter het fornuis en rond de vuilnisbak omdat zich daar etensresten bevinden. Hier kan dan ook gemakkelijk een spinnenplaag ontstaan.

Zelf de spinnenoverlast oplossen!
Zelf de spinnenoverlast in en om uw huis oplossen is, gezien het enorme aantal, onbegonnen werk. Het is vechten tegen de bierkaai. Bovendien is het zo dat minder spinnen in huis meer voedsel tot hun beschikking hebben, waardoor ze meer eieren leggen. Het gevolg is dus dat de overlast zich alleen maar uitbreidt.

Een vaak toegepaste methode om te beperken is het verwijderen van spinnenwebben. Eigenlijk helpt dit niet. Spinnen maken gewoon weer een nieuw web op dezelfde plek. En na verloop van tijd zullen ze het web misschien ergens anders maken, maar daarbij wel binnenshuis blijven. Hiermee bent u niet van de overlast verlost.

Wilt u snel van de spinnenoverlast af?
Het verwijderen en voorkomen van spinnenoverlast is ons vakgebied. We maken hiervoor gebruik van een milieuvriendelijk en niet giftig product. Hiermee hebben we in de afgelopen jaren al vele particulieren en bedrijven van de overlast verlost. Wij voeren uitsluitend behandelingen uit aan de buitenzijde van uw woning of bedrijfspand.

Zoekt u professionele hulp bij het oplossen van deze overlast? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan of neem contact op voor meer informatie. Wij helpen u graag.