Belangrijke informatie over spinnen in huis

Gemiddeld bevat een hygiënisch huis 1500 spinnen. Vooral in juni en september tref je de meeste spinnen aan in huis. Het najaar vormt daarbij het toppunt: de volwassen geworden mannetjes gaan dan op zoek naar de vrouwtjes om te paren. Geen wonder dat de spinnen in die periode uit hun schuilplaatsen komen en door je huis paraderen.

Nog meer cijfers? Krijg alvast de kriebels, want een Engelse studie telde 130,8 spinnen per m² weiland oftewel meer dan 130 miljoen per km².

Schuilplaatsen van spinnen binnenshuis

Waar verschuilen die beestjes zich binnen dan? Overal eigenlijk…

  • Op zolder
  • In de kelder
  • Achter valse plafonds
  • Achter plinten
  • Holle ruimtes in huis
  • In afvoerbuizen
  • Achter het fornuis in de keuken

Nog meer cijfers? Krijg alvast de kriebels, want een Engelse studie telde 130,8 spinnen per m² weiland oftewel meer dan 130 miljoen per km².

Spinnen uitroeien of inperken / verwijderen?

De spinnen in je huis uitroeien is onbegonnen werk. Het zijn er nu eenmaal zoveel dat geregeld een spin doden of uit huis verwijderen, niet helpt om de hele spinnenpopulatie uit te roeien.

Je kan hun aantal natuurlijk binnen de perken proberen te houden, maar ook dat is vechten tegen de bierkaai. Bedenk dat minder spinnen in huis meer voedsel ter beschikking hebben, waardoor ze meer eieren leggen en meer babyspinnetjes krijgen.

Soms zegt men dat spinnenwebben stuk maken helpt om spinnen te verjagen / verwijderen . Dat klopt eigenlijk niet, want spinnen denken niet logisch na. Ze proberen in eerste instantie gewoon op dezelfde plaats het web opnieuw op te bouwen. Na verloop van tijd verhuizen spinnen weliswaar hun web, maar ze zullen daarbij wel binnenshuis blijven.

Spinnen verwijderen

U kunt ons benaderen voor het verwijderen van spinnen aan de buitenzijden van uw woning, bedrijfsruimte, boot, caravan, schuur, etc. als het gaat om particulieren, bedrijven, VVE beheer, vakantieparken en overige instellingen.nen te verjagen / verwijderen . Dat klopt eigenlijk niet, want spinnen denken niet logisch na. Ze proberen in eerste instantie gewoon op dezelfde plaats het web opnieuw op te bouwen. Na verloop van tijd verhuizen spinnen weliswaar hun web, maar ze zullen daarbij wel binnenshuis blijven.